Geschiedenis

Mandenmakerij te Alphen

In 1920 startte de familie Jagtenberg met een mandenmakerij in Alphen. De manden die werden geproduceerd, werden in beginsel voor verschillende doeleinden gemaakt. O.a. voor fruit en groente en speciale manden om mee naar de markt te gaan.  In een later stadium werden de manden ter bescherming om glazen flessen gevlochten. Deze verpakkingen werden met name gebruikt voor  chemische producten.  Een snelle en goede vakman kon ongeveer 1 mand per uur produceren.

Start H. Jagtenberg Plastics BV te Alphen

Doordat er veel nieuwe ontwikkelingen in de markt waren en H. Jagtenberg Plastics B.V. vooruitstrevende ideeën had, met name voor een vervangend product voor de manden om de glazen flessen, is in 1965 H. Jagtenberg Plastics B.V. opgericht. Er werd een overstap gemaakt van gevlochten verpakkingen naar geblazen kunststof verpakkingen. In verband met het opstarten van productie met gebruik van deze nieuwe technologie was het noodzakelijk een nieuwe productielocatie te kiezen. Als vestigingsplaats is toen gekozen voor een pand aan de Hul in Alphen Gld. Dit pand stond tegenover het oude familiebedrijf waar al die jaren de gevlochten producten gemaakt waren. Met het oprichten van dit bedrijf in 1965 is H. Jagtenberg Plastics B.V. één van Europa ’s oudste extrusie-blaasbedrijven.

Huidige locatie te Heerewaarden

Omdat de afzetmarkt voor geblazen producten steeds groter werd en de locatie in Alphen Gld hier te klein voor bleek, werd er begin jaren tachtig gezocht naar een ruimere locatie. In Heerewaarden op de Hogewaard stond een oude steenfabriek die vanaf 1883 in werking was geweest.  Deze locatie gelegen aan de N322 bleek een goede uitvalsbasis te zijn voor leveringen door heel Europa. De steenfabriek werd voor het overgrote deel afgebroken en een nieuw pand werd gebouwd.  In dit pand is RPC Promens Industrial Jagtenberg nog steeds gevestigd. Dit pand is al meerdere malen uitgebreid en daardoor is het pand aan Hogewaard 12 nog steeds de juiste locatie voor de productie van een zeer breed assortiment holle kunststof producten. Door de centrale ligging in Nederland is het een perfecte locatie om op een snelle manier de producten bij zowel nationale als internationale klanten aan te leveren.

Overname RPC Group

In oktober 2016 zijn wij, H. Jagtenberg Plastics B.V., overgenomen door de RPC Group. De RPC Group is al decennialang gespecialiseerd in de productie van kunststof producten en is leidend in productdesign en productontwikkeling. Meer informatie over RPC is te vinden op www.rpc-promens.com.