Geschiedenis

Mandenmakerij te Alphen

In 1920 startte de familie Jagtenberg met een mandenmakerij in Alphen. De manden die werden geproduceerd, werden in beginsel voor verschillende doeleinden gemaakt. O.a. voor fruit en groente en speciale manden om mee naar de markt te gaan.  In een later stadium werden de manden ter bescherming om glazen flessen gevlochten. Deze verpakkingen werden met name gebruikt voor  chemische producten.  Een snelle en goede vakman kon ongeveer 1 mand per uur produceren.

Start H. Jagtenberg Plastics BV te Alphen

Doordat er veel nieuwe ontwikkelingen in de markt waren en H. Jagtenberg Plastics B.V. vooruitstrevende ideeën had, met name voor een vervangend product voor de manden om de glazen flessen, is in 1965 H. Jagtenberg Plastics B.V. opgericht. Er werd een overstap gemaakt van gevlochten verpakkingen naar geblazen kunststof verpakkingen. In verband met het opstarten van productie met gebruik van deze nieuwe technologie was het noodzakelijk een nieuwe productielocatie te kiezen. Als vestigingsplaats is toen gekozen voor een pand aan de Hul in Alphen Gld. Dit pand stond tegenover het oude familiebedrijf waar al die jaren de gevlochten producten gemaakt waren. Met het oprichten van dit bedrijf in 1965 is H. Jagtenberg Plastics B.V. één van Europa ’s oudste extrusie-blaasbedrijven.

Huidige locatie te Heerewaarden

Omdat de afzetmarkt voor geblazen producten steeds groter werd en de locatie in Alphen Gld hier te klein voor bleek, werd er begin jaren tachtig gezocht naar een ruimere locatie. In Heerewaarden op de Hogewaard stond een oude steenfabriek die vanaf 1883 in werking was geweest.  Deze locatie gelegen aan de N322 bleek een goede uitvalsbasis te zijn voor leveringen door heel Europa. De steenfabriek werd voor het overgrote deel afgebroken en een nieuw pand werd gebouwd.  In dit pand is H. Jagtenberg Plastics B.V. nog steeds gevestigd. Dit pand is al meerdere malen uitgebreid en daardoor is het pand aan Hogewaard 12 nog steeds de juiste locatie voor de productie van een zeer breed assortiment holle kunststof producten. Door de centrale ligging in Nederland is het een perfecte locatie om op een snelle manier de producten bij zowel nationale als internationale klanten aan te leveren.

Wall to Wall productie te Antwerpen

In 2003 werd in gesprekken met één van de grotere klanten besloten om  een Wall to Wall productie op te zetten in de productielocatie van de klant in Antwerpen.  Hier worden in samenwerking met de technische vakmensen van H. Jagtenberg Plastics B.V. een aantal producten geblazen die direct door de klant afgevuld en verscheept worden. Op deze manier is een just in time delivery gewaarborgd.

Start Jagtenberg Crailsheim GmbH

In 2008 heeft H. Jagtenberg Plastics B.V. de onderneming Kunststofftechnik Köhler GmbH te Crailsheim overgenomen. Op deze productielocatie in Zuid-Duitsland werden al vele jaren kunststof producten geblazen. Met deze overname en een uitbreiding van het machinepark is H. Jagtenberg Plastics B.V. in staat de markt in Zuid-Duitsland, Polen, Tsjechië, Oostenrijk en Zwitserland beter en sneller te beleveren.